SICK SAD WORLD

    27/11  | 20:00
    28/11  | 19:15
    29/11  | 16:00

45 min

Boek uw tickets: wiels.org

We voorzien zitplaatsen voor de performances op 27 en 28.11. De performance op 29.11 zal plaatsvinden tijdens de openingsuren van de tentoonstelling en bevat gratis toegang tot de tentoonstelling. Hierdoor zullen er op 29.11 geen zitplaatsen zijn.

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt dit project te annuleren.

In de nieuwe creatie van Tarek Lakhrissi SICK SAD WORLD worden we uitgenodigd om te verzamelen rond een stenen bed waar een tiener uitdrukking geeft aan zijn gevoel van een zonderling te zijn. De setting die de kunstenaar creëert is die van een adolescentenkamer met in plaats van tieneridoolposters vlaggen waarop de woorden ‘sick’, ‘sad’ en ‘world’ zijn geborduurd. De tiener heeft monsterlijke maquillage op en het dromerige landschap waarin Tarek Lakhrissi dit portret situeert, balanceert tussen klassiek en camp. Denk 17deeeuws opera vermengt met de nineties culttienerserie Buffy the Vampire Slayer. SICK SAD WORLD maakt deel uit van een cyclus binnen het jonge oeuvre van de kunstenaar die zich richt op alternatieve, futuristische werelden waarin uitingen van queer- en minderheidsgemeenschappen worden belichaamd in de vorm van 'fabulaties'. De voorstelling, sterk beïnvloed door bedgesprekken, de lyrische esthetiek van opera en queer lipsynchronisatie, zal begeleid worden door een jagende soundscape van elektronische muziek en voice-over die ons allen tot in onze dromen dreigt te achtervolgen.

Aftertalk with Tarek Lakhrissi & Cherish Menzo
29.11, 17:00
WIELS auditorium

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-WIELS in het kader van News From Home

In opdracht van: WIELS in het kader van Risquons-Tout, 12.09.2020 — 10.01.2021

Een werk door: Tarek Lakhrissi

Back to top

Tarek Lakhrissi is een artiest die in Parijs gebaseerd is. Zijn werk werd getoond in de Hayward Gallery (Londen, VK), Auto Italia South East (Londej, VK), Museum of Contemporary Art (Sydney, AU), Grand Palais (FIAC Parijs, FR), La Galerie, CAC (Noisy-Le-Sec, FR), Palais de Tokyo (Parijs, FR), Fondation Gulbenkian (Parijs, FR), Fondation Lafayette Anticipations (Parijs, FR), CRAC Alsace (Altkirch, FR), CAC Bretigny (Bretigny, FR), Musée de Rochechouart (Rochechouart, FR), Bétonsalon (Parijs, FR), INHA (Parijs, FR), La Gaité Lyrique (Parijs, FR) SMC/CAC (Vilnius, LT), Kim? (Riga, LV), Artexte (Montréal, CA), Confort Moderne (Poitiers, FR), Printemps de Septembre (Toulouse, FR), Circa Projects (Newcastle, RU), Zawya (Caire, EG) L’Espace Arlaud (Lausanne, CH), en bij Zabriskie (Genève, CH). Zijn œuvres maken ook deel uit van de collecties van het cnap, van het Frac Aquitaine of van het FMAC. Hij is één van de artiesten die geselecteerd werden voor de volgende Prix Ricard (2021).

Back to top