Mowgli

    14/05  | 20:30 - 21:00
    15/05  | 20:30 - 21:00
    16/05  | 19:00 - 19:30
    17/05  | 16:00 - 16:30
    17/05  | 20:30 - 21:00

€16 / €13
French, English, Farsi → NL, FR, EN

De jungle is een nieuw en oneindig gebied, een gebied waar het mogelijke een andere betekenis heeft, of misschien wel helemaal geen. En toch is het de vraag: via welke kant kunnen we de jungle binnengaan, om van deze droom te proeven? Mowgli is de nieuwe creatie van de Iraanse kunstenaar Sorour Darabi die op het festival in première gaat. Het uitgangspunt van hun werk is de titel zelf, ontleend aan een recente song van het Franse rap duo PNL. In deze song stellen ze de wijze waarin de nog steeds gebruikte projectie van wildheid op het lichaam van jongeren met een migratieachtergrond aan de kaak. En toch nodigt het beeld van de jungle ook uit om van binnenuit heruitgevonden te worden: de mogelijkheid om nieuwe wetten en regels te schrijven, in tegenstelling tot die van de stad. In de duisternis van een fictieve nacht is elke verschijning in Mowgli een wilde ervaring: choreografie, poëzie, verhalen, The Jungle Book, de teksten van de Iraanse zangeres Googoosh en die van PNL. Geïnspireerd door deze bronnen construeert Sorour Darabi een collectie – of bijna een album – van doorleefde en gefantaseerde verhalen, die de thema’s van chosen family, melancholie en stadslegendes doorkruisen. Stap voor stap transformeren ze het podium in een jungle, en de jungle in een speeltuin voor hen zelf. Wild worden als een politiek project.

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt dit project te annuleren

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-KVS  

Concept, choreografie, performance: Sorour Darabi en Tarek Lakhrissi
Lichtontwerp: Jean-Marc Ségalen
Geluidsontwerp: Ndayé Kouagou
Met dank aan: Pauline Le Boulba, Monika Gintersdorfer  

Productie: Kunstenfestivaldesarts
Uitvoerende productie: Météores
Coproductie: Alkantara, BUDA, Frascati Producties, Kaserne Basel, Sophiensaele, SPIELART Theaterfestival München, Tanzquartier Wien, Teatro di Roma-Teatro Nazionale, workspace brussels, WpZimmer  

Met de steun van: Centrale Fies, Les Subsistances, CN D-Centre National de la Danse, SPEDIDAM

Performance in Brussel met de steun van: het Frans Instituut, de Ambassade van Frankrijk in België en Alliance Française, in het kader van EXTRA.

Back to top

Sorour Darabi

Sorour Darabi is een autodidactisch artiest.e die woont en werkt in Parijs.H.zij is zeer actief in Iran en maakt deel uit van de ondergrondse vereniging ICCD waarvan het festival Untimely (Teheran) zijn-haar werken heeft getoond voor zijn/haar vertrek naar Frankrijk. Tijdens zijn-haar studies aan het CCN in Montpellier creëert h.zij de solo Subject to Change, een voorstelling over de invloed van de tijd en de omgeving op de transformatie van een individu. In 2006 creëert h.zij voor het festival Montpellier danse Farci.e, een solo over de noties taal, genderidentiteit en seksualiteit. Zijn-haar laatste project, Savušun, is een ode aan diepe gevoelens, kwetsbaarheid en aan hen die geschokt of getroffen zijn. Het is geïnspireerd op de rouwrituelen van de maand Muharram en draait rond emoties als verdriet, angst en leed. Sorour Darabi was voorts ook vertolker.ster voor Jule Flierl et Pauline Brun.

Back to top