HOT BODIES - TV

    27/11  | 20:30

Vrije toegang op reservatie: kaaitheater.be

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt dit project te annuleren.

In het kader van News From Home nodigt HOT BODIES - TV enkele leerlingen houtbewerking en automechanica uit van het Sint-Jozefsinstituut in Etterbeek. Kunstenaar Gérald Kurdian en het Kunstenfestivaldesarts sloegen hiervoor begin 2020 de handen in elkaar. Als sluitstuk van het parcours presenteert de groep een utopisch fanzine dat ze samen hebben ontwikkeld. Het presentatiemoment is open voor het publiek, ter versterking van de wederkerigheid en verwantschap die aan de basis ligt van HOT BODIES. HOT BODIES - TV is een levend archief, dat collectief werd gecreëerd en samengesteld. Op het snijpunt van artistieke creatie, sociale rechtvaardigheid en nieuwe ecologieën voor de toekomst zet het project digitale middelen in om het isolement te doorbreken en gesprekken te stimuleren tussen individuen die zich in verschillende Europese contexten bevinden. Gérald Kurdian bedacht HOT BODIES - TV als een veelzijdig tv-programma, waarbij in elke aflevering één of meerdere gasten centraal staan. Met behulp van online-videosharingplatformen wordt community building mogelijk, terwijl het programma ook beschikbaar blijft voor een groter publiek. Aflevering na aflevering bouwt HOT BODIES - TV aan een uitdijend archief, georganiseerd in vier playlists die samenvallen met evenveel strategieën uit het ecofeministisch activisme: bezetten, genezen, vieren en transformeren.

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-Kaaitheater in het kader van News From Home

Concept en performancie: Gérald Kurdian & Tarek X
In samenwerking met de 7e-jaarscursisten van het Institut Saint-Joseph (Etterbeek): Shendrit Abazaj, Serhan Akin, Hakim Belgharbi, Sherif Ben Chaouch, Miguel Carvalheira Costa, Julien Cocq, Igor De Almeida Oliveira, Nicola De Witte, Ilyas Essabiri, Thaïs Hourt, Soner Sabriev, Vincent Stukkens, Zakaria Taoussi, Thomas Thiry, Alex Trykozko
Begeleidende leerkrachten: Marie-Christine Maton and Laurent Gielis 

Productie: Tiphaine Gagne / Hot Bodies of the Future, Bandits Mages, Kunstenfestivaldesarts, Institut Saint-Joseph

Back to top

Gérald Kurdian (1980) leeft en werkt in Parijs en Brussel. Hij studeerde beeldende kunst aan de École nationale supérieure d’arts de Paris-Cergy en nam in 2007 deel aan ex.e.r.ce 07, een programma voor performance en hedendaagse dans onder leiding van Mathilde Monnier en Xavier Le Roy. Kurdians dwarse concerten, geïnspireerd door stand-upcomedy, live musical en popacts, brengen elektronische muziek, performancekunst en documentaire samen. Ze worden zowel opgevoerd in centra voor beeldende kunst (Centre Pompidou-Metz, Fondation Cartier), indiemuziek (Centquatre, Nouveau Casino) en podiumkunsten (Usine C, Crossing the Line, Steirischer Herbst, Kunstenfestivaldesarts). De kunstenaar componeerde ook enkele radiostukken met sekswerkers en soundtracks voor film en theater. Op dit moment ontwikkelt Kurdian HOT BODIES OF THE FUTURE !, een performatieve en muzikale onderzoekscyclus over alternatieve vormen van seksualiteit en queer micropolitiek. Daarbinnen zet hij onder andere experimentele queer healing choirs op en een gloednieuw muziekproject: TAREK X.

Back to top