Extended listening : A Short Course on the Music Playlist

    22/05  | 18:00
    23/05  | 18:00
    24/05  | 18:00

1h30
EN

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren door middel van muziek-afspeellijsten
1-dag engagement maar je kan meer dan 1 sessie bijwonen
Gratis toegang, reservatie vereist aan de kassa

#music #playlists #historical narratives #politics

Een afspeellijst is een lijst met audiobestanden die achtereenvolgens of in willekeurige volgorde kunnen worden afgespeeld. De term ontstond oorspronkelijk in de begindagen van de radio, toen de zenders slechts een beperkte lijst van af te spelen nummers opstelden, en uiteindelijk publiceerden. Elke afspeellijst bevat een verborgen verhaal: de volgorde van de nummers kan een verhaal vertellen of soms een geschiedenis oproepen. Teju Cole, geboren in de VS in 1975, is een schrijver, fotograaf en kunsthistoricus. Hij groeide op in Lagos. In 2012 kende zijn debuutroman Open City – die zich deels in Brussel afspeelt – een enorm succes. Hij is ook een muziekexpert; hij schrijft over muziek en publiceert regelmatig openbare afspeellijsten die vaak zijn opgebouwd als een reis tussen verschillende genres, bijvoorbeeld van Jazz tot hedendaagse Malinese muziek. Voor de Free School bedacht hij drie op zichzelf staande lessen over geschiedenis, politiek, gemeenschap en plezier, telkens met een Spotify-muziekplaylist als syllabus. Een nieuwe manier om samen te leren in de vorm van een luistersessie, waarbij kennis zowel door zijn inleidingen als door de tracks zelf wordt overgedragen.  

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt dit project te annuleren

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-Decoratelier

Back to top

Teju Cole
Teju Cole is een veelgeprezen roman schrijver, fotograaf, essayist en curator. Zijn roman Open City won de PEN/Hemingway Award, de Internationaler Literaturpreis en de Rosenthal Family Foundation Award van de American Academy of Arts and Letters, naast vele andere onderscheidingen. Zijn essaybundel Known and Strange Things stond op de shortlist van zowel de PEN/Diamonstein-Spielvogel Award voor de Kunst van het Essay als de inaugurele PEN/Jean Stein Book Award. Zijn andere veelgeprezen boeken zijn de novelle Every Day is for the Thief, het multi-genre werk Blind Spot, het samenwerkingsproject Human Archipelago, de tentoonstellingscatalogus Go Down Moses en, recentelijk, het fotoboek Fernweh. Van 2015-2019 was hij Photography Critic van de New York Times Magazine.

Cole kreeg in 2015 de Windham Campbell Prize for Fiction, een US Artists award 2015 en een Guggenheim Fellowship 2018. Cole werd in 1975 in de VS geboren als zoon van Nigeriaanse ouders en groeide op in Lagos. Hij woont momenteel in Cambridge, waar hij Gore Vidal-professor is voor creatief schrijven aan de universiteit van Harvard.

Back to top