DUCTUS MIDI

    16/05  | 20:30
    17/05  | 20:30
    18/05  | 18:00
    19/05  | 20:30

€ 16 / € 13
± 1h10
FR > NL

De jonge Franse artieste Anne Lise Le Gac, neemt veel vrijheid in de ontwikkeling van haar vormentaal, wat resulteert in verrassende maar toegankelijke mengvormen zoals een barbecue-conferentie of een banket van Saudades gerechten. Met DUCTUS MIDI herintroduceert ze samen met kunstenaar Arthur Chambry het middeleeuwse ductus-principe. In plaats van een vooraf uitgetekend plan te volgen (dat van A naar B leidt) vloeit deze vrije manier van denken, lezen en bewegen voort uit de ontwikkeling en ervaring van een traject. Dit nomadische principe wordt verkend door vier reizigers. Ze ontmoeten elkaar op scène en verweven genres en praktijken tot betoverende mengvormen zoals akoestische beelden of dansende instrumenten. Het geheel DUCTUS MIDI is groter dan de som der delen en een ware ontdekking.

Zie ook: Free School: DUCTUS MIDI Open Studio

Concept: Anne Lise Le Gac en Arthur Chambry
Creatiet en uitvoering: Katerina Andreou, Arthur Chambry en Anne Lise Le Gac
Deelnemer: Christophe Manivet
Toneelmeester & lichtontwerp: Nils Doucet
Extern oog: Pauline Le Boulba
Boventitelen: Babel Subtitling 

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, La Balsamine
Een productie: OKAY CONFIANCE
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts, Parallèle – Plateforme pour la jeune création internationale, Veem House for Performance, Arsenic – Centre d’art scénique contemporain, Tanzquartier Wien, Be My Guest – Réseau international pour les pratiques émergentes, Théâtre Saint-Gervais, 3 bis f – lieu d'arts contemporains, Buda Kunstencentrum, Centrale Fies_art work space / Live Works
Gesteund door: Pôle Arts de la Scène - Friche la Belle de Mai
Residenties:
La Villette (Établissement public du parc et de la grande halle de la Villette), Montévidéo centre d’art, Centrale Fies_Art Work Space, Friche La Belle de Mai, Marseille, La Balsamine, 3 bis f – lieu d'arts contemporains, Buda Kunstencentrum
Met de steun van: Triangle France - Astérides, DRAC PACA voor het choreografische project
Productie en spreiding: 
Parallèle – Plateforme pour la jeune création internationale

Back to top

Anne Lise Le Gac is sinds het voorjaar van 2014 gevestigd in Marseille. Tussen 2003 en 2008 studeerde ze aan de École Supérieure des Arts Décoratifs in Straatsburg, waar ze aan  performances en installaties werkte. Tussen 2011 en 2013 maakte ze deel uit van de Essais-formatie in het Centre Chorégraphique d'Angers. Ze vervolgde haar onderzoek en optredens met o.a. Boomerang - Le retour à soi van Claudia Triozzi, GRAND MAL met modeontwerper Élie Ortis, ACTION / TRADITION / COUVERCLE met beatboxer/performer Aymeric Hainaux en LE CAP met Pauline Le Boulba, doctoraatsstudent aan de afdeling DANCE van de Universiteit van Parijs 8. Sinds 2015 activeren ze collectief het performancefestival OKAY CONFIANCE dat onthaald wordt in steden als Marseille, Parijs, Nice en Amsterdam. In het voorjaar van 2017 maakt ze in samenwerking met La Station, een kunstenaarsruimte in Nice, aan de herwerking van La Caresse du Coma. Dit project werd getoond tijdens het Parallelle Festival in Marseille, in Tanzquartier (Wenen) en op het Bâtard Festival (Brussel). In het voorjaar van 2018 nam Anne Le Gac deel aan het Residence & Reflection-programma van het Kunstenfestivaldesarts in Brussel, waar ze in 2019 haar nieuwste creatie DUCTUS MIDI presenteert.

Arthur Chambry woont en werkt in Marseille. Zijn muzikale projecten, die hij met zijn label Cindys Tapes uitbrengt, staan vaak in de relatie met beeld. Met Storyboard, dat in 2016 verscheen, produceerde hij zijn tweede "video-album". In zijn producties hanteert hij een low-fi esthetiek, spelend met geluids- en videomateriaal dat hij vervormt met zijn verouderde of gepirateerde gereedschap. Sinds 2016 vertaalt hij zijn praktijk naar een fysieke en scenische dimensie. Hij beschouwt het concert als een uitvoering en bouwt elektronische instrumenten die vragen om een studie van het muzikale geste en de semantiek ervan. In juni 2018 speelt hij Circo Gelatino in samenwerking met Loto Retina en Gauthier Chambry in de Ferme du Buisson in Parijs. Het project bevindt zich op de grens van voorstelling, concert en theater.

Back to top