Bros

  14/05  | 20:30 - 22:00
  15/05  | 20:30 - 22:00
  16/05  | 20:30 - 22:00
  17/05  | 17:00 - 18:30
  19/05  | 20:30 - 22:00
  20/05  | 20:30 - 22:00
  21/05  | 15:00 - 16:30
  22/05  | 20:30 - 22:00
  23/05  | 20:30 - 22:00
  24/05  | 15:00 - 16:30

€22 / €18
French → NL, EN

Wat is de spanning tussen gehoorzaamheid en rebellie in een hiërarchisch systeem? In deze creatie van Romeo Castellucci wordt elke avond een nieuwe groep van twintig performers uitgenodigd om een reeks handelingen uit te voeren die in het geheim via koptelefoons worden doorgegeven. Ze zijn gekleed in politie-uniformen van de jaren 1940 en belichamen op die manier het beeld van een machtsstructuur waarin gehoorzaamheid als een regel wordt gepresenteerd. Elke avond krijgen ze hun instructies in real time en ervaren ze de onmiddellijkheid van hun reacties in een spectrum van mogelijke acties die ook de weigering om te bewegen omvat. Romeo Castellucci keert terug naar het Kunstenfestivaldesarts, waarbij hij experimenteert met een nieuwe voorstellingsvorm, voor de wereldpremière van een esthetisch en politiek manifest. Bros, gepresenteerd in de ruimte van een verlaten bioscoop, belichaamt een dubbele reflectie. Enerzijds is het een onderzoek naar de rol van de acteur die zijn of haar lichaam toevertrouwt aan handelingen die niet van hem of haar zijn. Anderzijds begeleidt het ieder van ons bij een reflectie over hiërarchische systemen en de subtiele ruimte tussen orde en vrije wil.

Zie ook: Artist talk

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt dit project te annuleren

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-Project(ion) room 

Concept en regie: Romeo Castellucci
Muziek: Scott Gibbons
Regie assistent: Filippo Ferraresi
Technische leiding: Paola Villani
Toneelmeester: Andrei Benchea
Belichting: Andrea Sanson
Geluids technici: Claudio Tortorici
Technische ploeg: Eugenio Resta, Caterina Soranzo, Carmen Castellucci, Francesca Di Serio, Gianni Gardini 

In samenwerking met: Spoleto 63 Festival dei 2Mondi en V-A-C Moscow

Productie: Benedetta Briglia
Productie leiding: Giulia Colla
Promotie en sprijding: Gilda Biasini
Uitvoerend productie: Societas Raffaello Sanzio
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts, Printemps des Comédiens Montpellier 2020; LAC-LuganoArteCultura, Maillon Théâtre de Strasbourg-Scène Européenne, Temporada Alta 2020, MC93-Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, Manège-Maubeuge Scène nationale, Le phénix scène nationale pôle européen de création Valenciennes, Théâtre Garonne Scène Européenne, Toulouse, Ruhrfestspiele Recklinghausen, Holland Festival Amsterdam 

Voorstellingen in Brussel in samenwerking met de Italiaans Cultureel Instituut in Brussel

Back to top

Romeo Castellucci
Regisseur, scenograaf, plastisch en visuele kunstenaar - Romeo Castellucci (Cesena, Italië, 1960) staat er wereldwijd om bekend dat hij een theatervorm heeft gecreëerd dat gebaseerd is gericht op een integrale beleving via de totaliteit van de kunsten. Hij heeft ook verschillende theoretische essays over regie geschreven. Zijn theater draait om een soort dramaturgie die het primaat van de literatuur omverwerpt en een complexe en flexibele kunstvorm wordt; een theater dat bestaat uit buitengewoon rijke beelden die worden uitgedrukt in een taal die zo bevattelijk is als muziek, beeldhouwkunst, schilderkunst of architectuur.                   

Zijn producties worden regelmatig uitgenodigd en geproduceerd door de meest prestigieuze internationale theaters, opera's en festivals in meer dan vijftig landen van alle continenten. Onder zijn meest recente creaties: Le voile noir du pasteur geïnspireerd op de parabel van Hawthorne (2016), Jeanne au bûcher van Arthur Honegger (2017), La démocratie en Amérique vrij geïnspireerd vdoor Alexis de Tocqueville (2017), Tannhäuser van Richard Wagner (2017) en Salomé van Richard Strauss (2018).                     

Romeo Castellucci heeft voor het seizoen 2018-19 drie prijzen gewonnen van het prestigieuze tijdschrift Opernwelt, waaronder "Director of the Year", "Best Production of the Year" en "Scenographer of the Year". 

Eind 2018 worden binnen het kader van An Autumn with Romeo Castellucci verschillende voorstellingen gepresenteerd, waaronder: De Toverfluit van Amadeus Mozart in de Munt, de opening van de tentoonstelling Geschiedenis van de olieschilderkunst in de Bozar en de nieuwste theatercreatie La vita nuova à Kanal - Centre Pompidou, een voorstelling die het collectieve lot en de kunst in vraag stelt.                   

In januari 2019 debuteerde hij in de Opéra Garnier in Parijs met Il primo omicidio van Alessandro Scarlatti. 

In 2020 werkt hij in Salzburg aan het lyrische werk Don Giovanni van Mozart-Da Ponte. OP het vlak van theater werkt hij aan de nieuwe productie Bros van Societas, die voorzien is om in mei 2020 op het Kunstenfestivaldesarts in première te gaan.                            

Back to top