100% POP

    10/05  | 22:00
    11/05  | 22:00
    12/05  | 20:30

€ 16 / € 13
1h
EN, language no issue

No seats

100% POP is een eerbetoon aan Grace Jones, de beroemde Jamaicaanse zangeres, actrice en model. Als zwarte superster heeft ze de popcultuur ingrijpend beïnvloed en een nieuw, ongrijpbaar beeld van het zwarte lichaam geïntroduceerd. In een monoloog vol aanstekelijke energie die stem, dans en muziek combineert, vertelt nora chipaumire over haar ontdekking van Grace Jones, haar jeugd in Zimbabwe, het verlangen naar onafhankelijkheid en de opkomst van muziek op televisie. 100% POP is het tweede deel van een drieluik over de emancipatie van het zwarte lichaam waarin chipaumire stereotiepen omarmt en uitdaagt. Zimbabwe’s Chimurenga-muziek, dub, Black Noise en natuurlijk nummers van Grace Jones worden live gemixt tot een explosieve cocktail.

Zie ook: Opening party
10.05.2019
| 23:00—…

Met: nora chipaumire, Shamar Watt, Atiyyah Khan, Philip White
Geluids concept & regie: nora chipaumire
Vinyl DJ: Atiyyah Khan
Digitaal DJ: Shamar Watt
Klank: Philip White
Technishe leiding: Heidi Eckwall, Sean Seago
Tekst & lyrics: nora chipaumire
Scenografie: Ari Marcopoulos, Kara Walker, Matt Jackson Studio
Lichtontwerp: nora chipaumire
Kostuums concept: nora chipaumire  

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Charleroi danse
Coproductie: The Kitchen, Crossing the Line Festival, Quick Center for the Arts at Fairfield University
Met de steun van: Fondation d’entreprise Hermès within the framework of the New Settings Program
Additioneel steun door: the Guggenheim Foundation, Institute for Creative Arts at the University of Cape Town, Mid Atlantic Arts Foundation, American Dance Abroad

Back to top

nora chipaumire, geboren in Mutare, Zimbabwe en gevestigd in NYC, houdt ervan om de stereotypen van Afrika, het zwarte lichaam, kunst en esthetiek te omarmen én uit te dagen. Al sinds ze begon met het maken van dansperformances in 1998 is dit een van haar drijvende krachten. chipaumire is op dit moment op tournee met #PUNK 100%POP *NIGGA (verwoord als hashtag punk, honderd procent pop, ster neger), een driedelig live performance dat als eenheid voor het eerst werd opgevoerd in The Kitchen in NYC in oktober 2018. Haar werk omvat een digitaal boekproject - nhaka - een theorie, technologie, praktijk en proces voor haar artistieke praktijk. Haar volgende werk wordt een opera getiteld Nehanda (2020). 

Back to top